Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Роберто Фико: Евроинтеграцията на Западните Балкани е от стратегическо значение за ЕС

Снимка: БГНЕС

Разширяването на Европейския съюз със страни от Западните Балкани е от стратегическо значение за Евросъюза. Това заяви в Народното събрание председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико, който е на официално посещение у нас по покана на председателя на парламента Никола Минчев. 

В разговорите е поставен акцент върху важността от изграждането на транспортния коридор № 8 и свързването на Адриатическо с Черно море през Албания, Северна Македония и България.

Според Фико след Плана за възстановяване на Европа след Covid пандемията, ще е необходим и план за възстановяване след енергийните проблеми вследствие на войната в Украйна.

Още от категорията

Кирил Петков и Асен Василев след поредния кръг от преговори в неделя. Поне засега бъдещо правителство с мандат на

Предсрочни избори – вероятният сценарий за излизане от политическата криза

Още в петък, веднага след като кандидатът за министър-председател на "Продължаваме промяната" Асен Василев получи мандат от президента, от партията започнаха преговори за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия 47 състав на Народното..

публикувано на 04.07.22 в 13:44
Украински военни обстрелват настъпващите руски части в околностите на Лисичанск, 3 юли 2022 г.

След превземането на Луганска област руската армия настъпва в Донецк

Украинската армия съобщи, че е изтеглила последните си части от Лисичанск, за да не попаднат в обкръжение. От генералния щаб в Киев подчертават, че за да постигнат успех, не са достатъчни само стоманена воля и патриотизъм, но са нужни материално..

публикувано на 04.07.22 в 08:56

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души...

публикувано на 03.07.22 в 15:53