Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Фико: Евроинтеграцията на Западните Балкани е от стратегическо значение за ЕС

Снимка: БГНЕС

Разширяването на Европейския съюз със страни от Западните Балкани е от стратегическо значение за Евросъюза. Това заяви в Народното събрание председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико, който е на официално посещение у нас по покана на председателя на парламента Никола Минчев. 

В разговорите е поставен акцент върху важността от изграждането на транспортния коридор № 8 и свързването на Адриатическо с Черно море през Албания, Северна Македония и България.

Според Фико след Плана за възстановяване на Европа след Covid пандемията, ще е необходим и план за възстановяване след енергийните проблеми вследствие на войната в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47

България е домакин на последния етап от регатата TID 2024

Във Видин посрещнаха участниците в 67-та международна туристическа регата TID 2024 (Tour International Danubien - TID) 2024. Над 130 участници от 10 държави акостираха на дунавския бряг при крепостта Баба Вида. Видин е втората спирка на регатата в..

публикувано на 14.08.24 в 09:14
ТЕЦ „Варна“

Ахмед Доган е подал документи да се откаже от собствеността в ТЕЦ "Варна"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган иска да върне обратно собствеността в ТЕЦ "Варна" на ексминистър, съобщи в-к "24 часа". В Търговския регистър на 12 август е внесено искане 100% от централата отново да станат собственост на фирма "Сигда". В..

публикувано на 14.08.24 в 08:30