Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Атанас Кателиев с видео към "Един за друг"

Снимка: архив

Младият певец Атанас Кателиев наскоро представи видеото към песента "Един за друг". Тя е сингъл от първия му албум, излязъл през 2021 г. Атанас всъщност е инженер по образование – завършил е автоматизация, информационни и компютърни управляващи системи. Занимавал се е и със спортно ориентиране и др. Като дете решава, че ще свири на гайда и учи в музикална паралелка, а негов преподавател е известният гайдар Диньо Маринов.

През 2019 г. е победител в "Гласът на България". Участието във формата и популярността, която печели, му разкриват много нови възможности за изява. Той е автор и продуцент на много от песните в репертоара си.

Атанас Кателиев е автор и на текста на "Един за друг", музиката пише заедно с Ангел Дюлгеров. Видеото е заснето в околностите на родния му град Варна.

"Вече нямаме какво да си кажем… вървим, останали без думи, изгубени един до друг, но нещо помежду ни кара ни да вярваме, че сме един за друг…" 


Още от категорията

Дебют за Соня Йончева в Япония под диригентството на Найден Тодоров

Дебют на сцената на престижната зала "Бунка Кайкан" в Токио днес (2.07) има световноизвестното българско сопрано Соня Йончева . Оперни арии от Винченцо Белини, Джузепе Верди и Джакомо Пучини ще звучат под диригентството на маестро Найден Тодоров...

публикувано на 02.07.22 в 09:25
Людмил Крумов и The Small Bulgarian Folk Jazz Orchestra

"Културен сблъсък…" – емоционално музикално пътешествие от Дунава до Мисисипи

"Културен сблъсък – От Дунава до Мисисипи" (Cultural Collision - From Danube to Mississippi) е заглавието на новия албум, събрал 11 авторски пиеси на Людмил Крумов. Виртуозният китарист е и продуцент на този проект, в който участва The Small..

публикувано на 30.06.22 в 13:54
Снимка: предоставена от организаторите

Зорница Иларионова за концерта си с Плевенска филхармония под диригентството на Йордан Камджалов

Плевенската филхармония отново гостува на софийска сцена, този път с концерт в рамките на Международния фестивал "Софийски музикални седмици" на 29 юни. Под диригентството на Йордан Камджалов ще прозвучат сюита "Жар птица" от Стравински и Концерт за..

публикувано на 29.06.22 в 10:44