Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тристранният съвет подкрепи въвеждането на Паневропейския пенсионен продукт

Снимка: архив

Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване, с които в България ще бъде въведен Паневропейският пенсионен продукт. Вносител на предложението е вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Паневропейският пенсионен продукт, придобил популярност като "европейска пенсия", ще даде възможност фондове от други страни на ЕС да навлязат на пазара в България, да събират осигурителни вноски и да изплащат пенсии. Промените ще позволят и пренасяне на осигуровките и пенсиите от една страна в друга в рамките на съюза, ако осигуреният смени мястото си на живеене.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05