Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карнавалът се завръща по улиците на Габрово след две години под карантина

Снимка: архив

Отново ще има карнавално шествие по улиците на Габрово. Двете години на пандемията осуетиха емблематичното за Града на хумора и шегата събитие, но сега то отново ще се развихри, за да ни напомни, че трябва да гледаме на света с усмивка.

Тазгодишното издание на карнавала е под мотото „Каквото дойде, когато дойде“, което обаче е написано в диалектна форма и директно препраща към символа на карнавала – котката с отрязана опашка и към онази „гад“ – вирусът, който създаде толкова проблеми на човечеството. Така, напълно в крак с времето, голямото градско шествие ще започне на 21 май от 18:30 часа. В него ще видим над 60 картини, като в подготовката му са участвали десетки сценаристи, режисьори, шивачи на карнавални костюми, участници и различни творци в областта на сатирата. 

След приключване на най-пъстрото и весело карнавално шествие, на сцената на градския площад „Възраждане“ ще свирят популярни български групи, сред които „Остава“, C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys. В 22.00 ч. е началото на голямо светлинно шоу в небето над Габрово. На следващия ден – 22 май, карнавалното настроение продължава с фестивал „Улицата“ по пешеходната зона „Радецка“, а в следобедните часове през площад „Възраждане“ символично ще премине и традиционният Биг Бенд парад.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътешествия с изследователска цел и с каузи събират български учени в новосформирания Explorers Club Bulgaria

В началото на месеца деканът на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. д-р Климент Найденов посети бесарабските българи в украинското село Зора, за да направи дарение –  два лаптопа, книги за Атон на професор Румен Пенин, както и..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г. От 2016 до 2021 г. Чобанова е..

публикувано на 19.03.24 в 00:25

Слаби валежи от дъжд и захлаждане във вторник

Във вторник , 19 март, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува..

публикувано на 18.03.24 в 20:10