Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ отбелязва празника си с богата програма

Снимка: Facebook /Св.св. Константин и Елена

Най-старият ни  морски курорт „Св. св. Константин и Елена“, на Северното ни крайбрежие, ще посрещне празника си с богат събитиен календар и атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. Честванията започват на 21 май в 9 часа от Манастира „Св. св. Константин и Елена“ с тържествена света литургия и водосвет. Пред самия манастир ще има детски празник, както и конкурс за рисунка на асфалт с награди за най-добрите художници.

Празничният концерт ще започне от 18.30 часа, на сцената с часовниковата кула в Търговски център „Приморски“. Подготвена е перна, оперетна, балетна и фолклорна програма, с участието на солисти от Държавна опера – Варна и на танцьори от Фолклорен ансамбъл „Варна“.

За всички гости на курорта са предвидени отстъпки, започващи от 21 %, в хотели, ресторанти, СПА центрове и търговски обекти. На празника е посветено и специалното издание на Фермерски пазар.

Първият почивен дом в „Св. св. Константин и Елена“ отваря врати през 1908 година. Курортът е наречен на разположения в околностите манастир Св. св. Константин и Елена“, който е от XIV – XVI век.

Още за курорта и са светата обител ще научите ТУК.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30