Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ отбелязва празника си с богата програма

Снимка: Facebook /Св.св. Константин и Елена

Най-старият ни  морски курорт „Св. св. Константин и Елена“, на Северното ни крайбрежие, ще посрещне празника си с богат събитиен календар и атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. Честванията започват на 21 май в 9 часа от Манастира „Св. св. Константин и Елена“ с тържествена света литургия и водосвет. Пред самия манастир ще има детски празник, както и конкурс за рисунка на асфалт с награди за най-добрите художници.

Празничният концерт ще започне от 18.30 часа, на сцената с часовниковата кула в Търговски център „Приморски“. Подготвена е перна, оперетна, балетна и фолклорна програма, с участието на солисти от Държавна опера – Варна и на танцьори от Фолклорен ансамбъл „Варна“.

За всички гости на курорта са предвидени отстъпки, започващи от 21 %, в хотели, ресторанти, СПА центрове и търговски обекти. На празника е посветено и специалното издание на Фермерски пазар.

Първият почивен дом в „Св. св. Константин и Елена“ отваря врати през 1908 година. Курортът е наречен на разположения в околностите манастир Св. св. Константин и Елена“, който е от XIV – XVI век.

Още за курорта и са светата обител ще научите ТУК.

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Велинград отбелязва празника си с богата културна програма

На 2 юли, с тържествено отбелязване на Деня на Велинград, за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата . Честването започва в 9:00 часа с божествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която ще бъде открит XII..

публикувано на 02.07.22 в 07:15

Не Джурасик, а Бургасик парк!

Динозаврите ще бъдат главните герои в тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Причината? „Всеки обича предишните властелини на нашата планета, мистериозно изчезнали преди 65 милиона години!“ – се казва в съобщение на..

публикувано на 30.06.22 в 15:46

Миналото на древна Аполония оживява в археологическия комплекс "Месарите"

В миналото, в местността “Месарите” край днешния черноморски град Созопол, се простирала извънградската територия на древногръцката колония Аполония Понтийска. На това място са открити следи от сгради, гробни съоръжения, обредни огнища и добре..

публикувано на 30.06.22 в 10:08