Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новата хуманитарна програма за украинските бежанци е отворена и за хотелите

Снимка: gov.bg

Държавните почивни бази и местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър, ще могат да участват в новата хуманитарна програма за настаняване на хора с временна закрила, съобщи правителствената пресслужба. Новата програма предвижда да бъдат отпускани 15 лв. дневно на човек за нощувка и три хранения.

“Осъзнаваме, че в нея ще могат да се включат предимно места за настаняване с по-ниска категория като семейни хотели и къщи за гости”, заявява във видеообръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.


Обектите от една или две звезди разполагат с близо 175 хил. легла. Според вицепремиера досегашната мярка е осигурила подслон на десетки хиляди украински майки с деца и е подкрепила финансово редица бизнеси, тежко засегнати от Ковид кризата.

Още от категорията

Хуманитарният център в подкрепа на украинските бежанци се нуждае от хранителни продукти

Хуманитарният център на организацията “Мати Украйна” продължава да събира помощи за украинските бежанци. “ Необходими са хранителни продукти – фабрично произведени и пакетирани . За съжаление, не приемаме домашни консерви по разбираеми причини. Имаме..

публикувано на 03.07.22 в 09:48

Драстичен ръст на процента новозаразени с Covid-19

През последното денонощие са установени 314 случаи на коронавирус от направените 1663 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 19% от пробите – с 5% повече от вчера, са дали положителен резултат. 64% от новозаразените не са ваксинирани...

публикувано на 03.07.22 в 09:26

Любителите на велосипедния спорт със свой празник в столицата

Празник на колоезденето ще се състои за първи път днес в столицата като част от програмата на „София – европейска столица на спорта“. Любителите на велосипедния спорт са поканени в обновения Западен парк, където от 11,00 до 16,00 ч. предстоят много..

публикувано на 03.07.22 в 06:00