Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата хуманитарна програма за украинските бежанци е отворена и за хотелите

Снимка: gov.bg

Държавните почивни бази и местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър, ще могат да участват в новата хуманитарна програма за настаняване на хора с временна закрила, съобщи правителствената пресслужба. Новата програма предвижда да бъдат отпускани 15 лв. дневно на човек за нощувка и три хранения.

“Осъзнаваме, че в нея ще могат да се включат предимно места за настаняване с по-ниска категория като семейни хотели и къщи за гости”, заявява във видеообръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.


Обектите от една или две звезди разполагат с близо 175 хил. легла. Според вицепремиера досегашната мярка е осигурила подслон на десетки хиляди украински майки с деца и е подкрепила финансово редица бизнеси, тежко засегнати от Ковид кризата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16