Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата хуманитарна програма за украинските бежанци е отворена и за хотелите

Снимка: gov.bg

Държавните почивни бази и местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър, ще могат да участват в новата хуманитарна програма за настаняване на хора с временна закрила, съобщи правителствената пресслужба. Новата програма предвижда да бъдат отпускани 15 лв. дневно на човек за нощувка и три хранения.

“Осъзнаваме, че в нея ще могат да се включат предимно места за настаняване с по-ниска категория като семейни хотели и къщи за гости”, заявява във видеообръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.


Обектите от една или две звезди разполагат с близо 175 хил. легла. Според вицепремиера досегашната мярка е осигурила подслон на десетки хиляди украински майки с деца и е подкрепила финансово редица бизнеси, тежко засегнати от Ковид кризата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38