Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Илияна Йотова посрещна 24 май с българите от Босилеград

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Българите в сръбския Босилеград търсят съдействие от властите у нас за решаване на проблемите си. Това стана ясно по време на посещението на вицепрезидента Илияна Йотова в Босилеград. Там тя участва в тържественото отбелязване на 24 май, предаде кореспондентката ни Цветелина Стоянова.
Йотова пое ангажимент до месец президентството да организира среща в София по проблемите на сънародниците ни.
Йотова обяви, че се надява скоро да се решат проблемите с българските учебници в Сърбия, където българите са признати за малцинство и с конституционни права.
През есента в Босилеград ще се проведе бизнес форум, чиято цел е икономическото съживяване на района на покрайнините, съобщи посланикът ни в Сърбия Петко Дойков.

Още от категорията

Хуманитарният център в подкрепа на украинските бежанци се нуждае от хранителни продукти

Хуманитарният център на организацията “Мати Украйна” продължава да събира помощи за украинските бежанци. “ Необходими са хранителни продукти – фабрично произведени и пакетирани . За съжаление, не приемаме домашни консерви по разбираеми причини...

публикувано на 03.07.22 в 09:48

Драстичен ръст на процента новозаразени с Covid-19

През последното денонощие са установени 314 случаи на коронавирус от направените 1663 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 19% от пробите – с 5% повече от вчера, са дали положителен резултат. 64% от новозаразените не са ваксинирани...

публикувано на 03.07.22 в 09:26

Любителите на велосипедния спорт със свой празник в столицата

Празник на колоезденето ще се състои за първи път днес в столицата като част от програмата на „София – европейска столица на спорта“. Любителите на велосипедния спорт са поканени в обновения Западен парк, където от 11,00 до 16,00 ч. предстоят много..

публикувано на 03.07.22 в 06:00