Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поредно признание за творческия талант на плевенските деца

Снимка: Арт школа Колорит

Талантливите деца от плевенската школа „Колорит“ се представиха блестящо на Международния фестивал на изкуствата "Българска душа на Святата земя", проведен в Израел. Събитието обединява чрез творчество българчета, живеещи в различни страни и континенти. Пет от малките художници в плевенската школа са носители на "Гран при" в различни възрастови групи - Дивна Обретенова, Катрин Илиева, Лилия Янкова, Павел Симеонов и Ралица Савчева. Още 35 деца са отличени с първа, втора и трета награди. В седмото онлайн издание на международния арт форум под егидата на кмета на град Бат Ям - Цвика Брот, участваха деца от 15 държави, съобщи за БТА ръководителят на школата в Плевен Майя Ананиева. 


Тя добави, че е насочила своите ученици да погледнат с много любов към непреходната красота на българския народен костюм, на орнаментиката и багрите в шевиците, чергите, уникалните украси в косите на българските моми, на стилния интериор в старите български къщи, на богатата българска трапеза. Очаква се колекцията от 40 наградени рисунки да бъде отпечатана на винили и показана в изложба.

Съставил: Йоан Колев 


Още от категорията

Горещи екшън заглавия в първия "Свети Влас Филм Фест"

Мартин Кембъл – режисьор на филма "Казино Роял" от поредицата за Джеймс Бонд, ще бъде почетен гост на първото издание на кинофестивала "Свети Влас Филм Фест" в морския ни курорт.  От днес до 2 юли феновете на жанровото екшън кино ще могат да се..

публикувано на 30.06.22 в 06:15
Снимка: Facebook /@Raina.Kabaivanska.school

Документален филм разказва за оперната прима Райна Кабаиванска и нейната школа в София

На световноизвестната дива Райна Кабаиванска е посветен новият документален филм La Scuola Kabaivanska ("Школата Кабаиванска"). След премиерата в София на 24 май, сега лентата ще има представяне и в Рим, на което ще присъства лично оперната звезда...

публикувано на 25.06.22 в 08:45

Фестивалът “Опера в парка” ще представи спектакли за деца

Тринайсетият летен фестивал “Опера в парка” ще бъде открит тази вечер с “Вълшебната флейта” от Моцарт в изпълнение на трупата на Софийската опера. Спектаклите ще се играят под открито небе в зелените пространства на Военната академия “Г.С. Раковски” в..

публикувано на 25.06.22 в 08:15