Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Снимка: БГНЕС

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Той откри международната конференция Automotive&Mobility Forum 2022 в София с участието на представители от Балканите и Източна Европа. По думите му, бъдещето е свързано с електромобилите и автономните автомобили, а страната ни може да бъде сред водещите в разработката на софтуер за тях.

Изпълнителният директор на Automotive клъстер - България Любомир Станиславов обяви, че вече 70 000 души работят в сектора за над 350 компании.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква се въздушна помощ от Чехия и Румъния за гасене на пожарите в България

Задвижили сме механизма за гражданска защита към ЕС. Имаме потвърждение от Чехия, която ще изпрати два хеликоптера. Чакаме потвърждение и от Румъния. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Стара Загора, където продължава борбата..

публикувано на 16.07.24 в 12:52

Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

Мюсюлманската общност празнува "Ашуре"

За поредна година в Пловдив пред Джумая джамия отбелязаха "Деня на ашурето“. Домакин е Районното мюфтийство с подкрепата на общината. Жителите и гостите опитаха от вкусния десерт. Публиката бе поздравена от групата за турски народни танци "Ачелия" към..

публикувано на 16.07.24 в 12:24

Синдикатите искат увеличаване на заплатите в държавния сектор с 10 на сто

Най-големият синдикат в страната КНСБ иска в бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение на всички работни заплати с 10%. По изчисления на КНСБ, това ще струва малко под 900 млн. евро, каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Вече е имало..

публикувано на 16.07.24 в 12:21