Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичани оформят с цветя 100-метров украински флаг

Снимка: БГНЕС

По повод стотния ден от войната в Украйна Столичната община разпъна стометрово синьо платно на площад “Славейков”, на което гражданите ще могат да поставят жълто цвете в съпричастност с украинските граждани. Идеята е по този начин те да оформят украинския национален флаг.

“София като европейска столица трябва да отбележи тези сто тъжни дни”, заяви зам.-кметът Мирослав Боршов, призовавайки хората да почетат невинните жертви и да изразят солидарност към украинския народ.

Букет с жълти цветя вече постави украинският посланик Виталий Москаленко. Инсталацията ще остане на централния градски площад до края на деня.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05

България днес - 15 август 2024 г.

На 15 август в „България днес“ говорим за слушателите ни от цял свят, които се свързват с нас след появата на новите QSL-картички на БНР. Представяме ви българския виолончелист Николай Коларов от Минесота, САЩ, организатор на фестивала „Балканикус“ за..

публикувано на 15.08.24 в 19:00