Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичани оформят с цветя 100-метров украински флаг

Снимка: БГНЕС

По повод стотния ден от войната в Украйна Столичната община разпъна стометрово синьо платно на площад “Славейков”, на което гражданите ще могат да поставят жълто цвете в съпричастност с украинските граждани. Идеята е по този начин те да оформят украинския национален флаг.

“София като европейска столица трябва да отбележи тези сто тъжни дни”, заяви зам.-кметът Мирослав Боршов, призовавайки хората да почетат невинните жертви и да изразят солидарност към украинския народ.

Букет с жълти цветя вече постави украинският посланик Виталий Москаленко. Инсталацията ще остане на централния градски площад до края на деня.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания на язовир "Огоста"

В язовир "Огоста" в Монтана днес от 09:00 до 12:00 часа се провежда Турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания. Организатор на спортното мероприятие, финансирано от Агенцията за хора с увреждания, е спортен клуб "Феникс" към Съюза на слепите..

публикувано на 15.08.24 в 06:10

Времето остава горещо и без промяна до петък

В четвъртък  ще е слънчево, на много места и горещо. След обяд на запад ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в Рило-Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 24°, в София 17°. Максималните..

публикувано на 14.08.24 в 19:05

Изнасяме най-много сирена и извара за Гърция, Великобритания и САЩ

В периода януари-април 2024 г. основният ни износ на сирена и извара е бил към Гърция (882 т, или спад от -48,6% спрямо същия период на 2023 г.), Обединеното кралство (871 т, или ръст от 22,1%) и САЩ (844 т, ръст от 22,1%). Това показва справка на..

публикувано на 14.08.24 в 16:53