Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичани оформят с цветя 100-метров украински флаг

Снимка: БГНЕС

По повод стотния ден от войната в Украйна Столичната община разпъна стометрово синьо платно на площад “Славейков”, на което гражданите ще могат да поставят жълто цвете в съпричастност с украинските граждани. Идеята е по този начин те да оформят украинския национален флаг.

“София като европейска столица трябва да отбележи тези сто тъжни дни”, заяви зам.-кметът Мирослав Боршов, призовавайки хората да почетат невинните жертви и да изразят солидарност към украинския народ.

Букет с жълти цветя вече постави украинският посланик Виталий Москаленко. Инсталацията ще остане на централния градски площад до края на деня.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутат от ПП-ДБ се меси в работата на службите, оповести служебният вътрешен министър

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини народния представител от ПП-ДБ Божидар Божанов в арогантна политическа намеса в работата на МВР. Пред журналисти той заяви, че на 14 август депутатът се е обадил на директора на дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 13:15

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29