Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Българската езикова академия" в Дес Плейнс, САЩ, открива новата учебна година

На 28 август "Българска езикова академия" в Дес Плейнс, САЩ, открива новата учебна година. "Българска езикова академия" е ежедневно начално училище, сертифицирано от Illinois State Board of Education. Децата се обучават по стандартите в..

публикувано на 28.08.24 в 07:35
Янко Йорданов и Айша Адаму Оги

Среща на посланика ни в Нигерия поощрява културния обмен

Важна среща на посланика ни в Абуджа поощри културния обмен между България и Нигерия, съобщава CBAAC News Journal. Става дума за участието на Негово превъзходителство Янко Йорданов в културна дискусия с генералния директор на Центъра за африкански..

публикувано на 25.08.24 в 16:59

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44