Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойната група на НАТО в България ще се разширява

Снимка: mod.bg

Още страни от НАТО ще се присъединят към бойната група в България, съобщи министърът на отбраната Драгомир Заков след края на заседанието на НАТО в Брюксел, а София има договорка с Италия тя да поеме командването на бойната група като рамкова държава.

"Днес разговарях с италианския министър, процедурата при тях напредва, предстои разглеждане в парламента, което означава, че някъде до лятото на тази година ще имаме т.нар. конференция за генериране на сили, т.е. ще има допълнително държави, които ще се присъединят към бойната група. В момента има интерес от Гърция, също така имаме американски, британски контингенти, които вече работят с нашите сили в "Ново село", има интерес и от държави в региона", каза Заков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35