Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 18.06.2022 г. – събота

В половината области на страната има жълт код за опасни валежи

Снимка: БГНЕС

Следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.  

В събота ще има купесто-дъждовна облачност. Над Централна и Източна България на места валежите ще са интензивни и значителни. В 14 области на страната е обявен жълт код за опасни валежи. Има опасност за градушки. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София около 23°. 

По Черноморието преди обяд по северното крайбрежие ще има кратки валежи с гръмотевици, а след обяд ще превали и на юг. Максималните температури на въздуха и на водата ще са 22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно с кратки валежи и гръмотевици. Максималната температура на 1200 м. ще е до 14°, на 2000 м. до 9°. 

В неделя валежи ще има само в Рило-Родопската област и на югоизток.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46