Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Г-7 въвежда ембарго срещу руското злато и готви нови помощи за Украйна

Илюстрация: Алами/Ройтерс

След като превзе Северодонецк, руската армия съсредоточи усилията си върху превземането на съседния град Лисичанск. Продължава и тероризирането на Украйна с ракетни удари. Сутринта на 26 юни беше атакуван жилищен квартал близо до центъра на Киев и е поразен жилищен комплекс, предава УНИАН.

През следващите месеци Русия ще достави на Беларус ракети "Искандер - М", способни да носят ядрени бойни глави, заяви президентът Владимир Путин след среща в Санкт Петербург с лидера на Беларус Александър Лукашенко, съобщи АFP.

В началото на срещата в Бавария на лидерите на индустриално развитите западни страни от Г-7 е договорено въвеждането на ембарго срещу продажбата на руското злато, съобщи Bloomberg.

На петия месец от войната британският премиер Борис Джонсън заяви, че на форума на Г-7 ще призове Франция и Германия, за да засилят своята военна поддръжка за Украйна.

"Украйна може да успее и ще победи. Но те се нуждаят от нашата подкрепа, за да направят това. Сега не е моментът да се отказваме от Украйна", каза Джонсън, цитиран от REUTERS.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55