Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Най-много русофили в България живеят в провинцията

Снимка: БГНЕС

Според данни на Евробарометър за русофилството в Европа 13% от българите имат "много позитивно" отношение към Русия и още 30% – "общо взето положително". Българските русофили са равен дял при мъжете и жените. Най-негативно отношение към Русия има сред учениците и студентите и във възрастовата група 35-44 години.

Над 50% са симпатизантите на Русия са на възраст от над 55 години и сред пенсионерите. Най-много са позитивно настроените към Русия в средните и малките градове. Работниците и долната част на средната класа дават 55-53% одобрение за Русия и 37-36% отрицателно отношение. При ядрото на средната класа има 45% одобрение и 51% неодобрение към Русия.

Колкото по-голям интерес към политиката проявяват българите, толкова по-големи русофили са. Дори сред привържениците на десницата 42% харесват Русия, пише dnevnik.bg.

Още от категорията

Лаптопи, Wi-Fi зони и интерактивни дисплеи за училищата в навечерието на новата учебна година

123 училища в различни общини ще получат над 1500 преносими компютри преди началото на новата учебна година, съобщиха от образователното министерство. Лаптопите се предоставят по националната програма “Информационни и комуникационни технологии в системата..

публикувано на 14.08.22 в 11:27

Младежи от Варна помагат на свои връстници в избора на професия

Как да изберем най-добрата професия за себе си? С какво трябва да се съобразим при избора си на кариерно развитие? Достатъчно ли ще бъде наученото в клас при търсенето на работа? Отговорите на тези и други въпроси ще дадат младежи от Варна, участници..

публикувано на 14.08.22 в 11:05

818 новозаразени с коронавирус

През последното денонощие са установени 818 случаи на коронавирус от направените 3127 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 26% от пробите са дали положителен резултат. 67% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи..

публикувано на 14.08.22 в 09:32