Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Русия може да провокира НАТО от Калининград, предупреждава Гари Каспаров

Снимка: Twitter /Гари Каспаров

Според петкратния световен шампион по шахмат и руски дисидент Гари Каспаров няма вероятност Русия да пренесе своята агресия към България. Пред кореспондента на БНР в Брюксел Ангелина Пискова той предупреждава, че Москва търси начин да провокира НАТО без пряко военно стълкновение, за да провери доколко пакта е готов за реално противодействие. Помощта, която Украйна получава, плаши президента Владимир Путин, затова той може провокативно да изстреля по Украйна ракета от анклава Калининград, която да премине над територията на НАТО, предупреждава дисидентът. 

Попитан, какво би казал на българите подкрепящи Путин, той отговаря: "Нищо няма да им кажа. Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло“.


Още от категорията

Близо 24 % от пробите за Covid-19 са положителни 

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 355. Според данните на Единния информационен портал, 23,72 % от направените 1496 тестове са положителни. Хоспитализираните са 1036, от които 55 в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнични заведения..

публикувано на 15.08.22 в 09:44

Причините за тежкия инцидент със сръбския автобус на АМ Тракия все още се изясняват

Най-вероятно отклоняване на вниманието на шофьора е довело до излизането на автобуса със сръбска регистрация извън пътното платно на АМ Тракия на 216 км по пътя за София.  По думите на ръководителя на сръбската група Наташа, на един от..

публикувано на 15.08.22 в 09:21

Катастрофа със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия“

Автобус със сръбска регистрация се е обърнал на 216 километър от АМ „Тракия“ в посока София, малко след 20:00 часа тази вечер. В автобуса са пътували 49 души - деца и възрастни. Децата са част от фолклорна група, участник във фестивал в Слънчев бряг...

публикувано на 14.08.22 в 22:33