Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Родителите и учениците са недоволни от учебниците и преподаването в училище

Снимка: БГНЕС

Твърде сложен изказ в учебниците, несъобразен с възрастта на децата материал, прекалено много информация, малко упражнения са основните трудности, за децата в училище. Изводите са от национално изследване с родители и деца от I до Х клас на "Галъп интернешънъл Болкан", поръчано от Министерството на образованието.

Над половината родители признават, че децата им са затруднени по един или повече предмети. 37%, определят онлайн обучението като основна причина за трудностите. 1/3 обвиняват учителите, че преподават зле. 28% смятат езика в учебниците за неясен. Толкова намират материала за прекалено обемен.

Гимназистите са недоволни от големия обем информация за заучаване.

Всеки трети родител плаща за частни уроци, сочи изследването. 


Още от категорията

Леко повишение на температурите, на места с краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.   Утре, 17 август, ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали, в планините и ще..

публикувано на 16.08.22 в 18:05

Намалява се карантината за неваксинирани, за ваксинирани срещу Covid-19 пада

Налаганата изолация за болните от Covid-19 ще бъде намалена от 10 на 7 дни. Това заяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Карантината на контактните лица се намалява от 7 на..

публикувано на 16.08.22 в 16:50

Български студенти изобретиха робот, оказващ медицинска помощ в космоса

"Когато видите Земята от Космоса, това ви променя – променя отношението ви към планетата и към човечеството", възкликна основателят на "Амазон" Джеф Безос, който през огромните прозорци на капсулата, издигнала го на 100 км височина, огледа нашата..

публикувано на 16.08.22 в 10:42