Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Демократична България” ще участва с целия си ресурс в евентуален нов кабинет

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

“Демократична България” споделя разбирането, че новото правителство трябва да стъпи на програма, която да извежда приоритети, заяви съпредседателят на партията Христо Иванов след преговорите с “Продължаваме промяната” за съставяне на кабинет.

Сред темите, които трябва да залегнат в програмата, той посочи конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген, еврозоната, укрепването на сектор "Сигурност" и модернизирането на армията.

Христо Иванов оцени шестте месеца на кабинета “Петков” като “трудни, турбулентни, но същевременно с много добри постижения” и пожела да бъде намерен механизъм за по-голяма диалогичност по националните приоритети. "Ще участваме с целия ресурс, който имаме", ангажира се той. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Заради пожар в минно поле на границата с Гърция се чака самолетна помощ от ЕС

България е задвижила механизма за гражданска защита на ЕС и иска самолет за гасене на пожара на българо-гръцката граница, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. За съжаление, пожарът в планината Славянка навлиза в част от българската територия и то..

публикувано на 28.07.24 в 16:32

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14