Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Независимите депутати няма да дадат безусловна подкрепа за проектокабинета

Георги Георгиев
Снимка: Силвия Великова

“Отиваме на преговори с положителна нагласа, но подкрепата ни няма да бъде безусловна”, заяви за БНР независимият депутат Георги Георгиев преди днешните разговори с “Продължаваме промяната” за съставяне на нов кабинет. Независимите, напуснали парламентарната група на “Има такъв народ”, ще изискат програма с ясни срокове и теми. “Задължителна тема е борбата с корупцията, за нас са важни ядрената енергетика и регионалното развитие”, каза Георги Георгиев. Той изтъкна, че няма да има настояване за постове.

Депутатът не изключи възможността ГЕРБ и ДПС да подкрепят проектокабинета. Тома Биков от ГЕРБ обаче отрече тази възможност, тъй като партията му не одобрява кандидатурата на Асен Василев за премиер. Йордан Цонев от ДПС също заяви пред бТВ, че движението ще гласува “против” и че е по-добре да се върви към избори.

Още от категорията

Политологът Неделчо Михайлов от Хага: Има шанс за правителство на малцинството с плаващи мнозинства

Тези избори бяха сложни, защото и обстановката е сложна – заплаха от глобална рецесия, висока инфлация, близък военен конфликт … И в тази критична ситуация, българските политици не спряха да занимават електората със себе си, вместо да търсят..

публикувано на 03.10.22 в 14:30

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подаваме оставки

На брифинг след заседание на изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви, че на тези избори партията е успяла да запази предишния си резултат с 1% разлика. В събота ще се свика Национален съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени..

публикувано на 03.10.22 в 14:26

В България отново се очертава политически кръстопът

След поредните избори, България отново се изправи пред уравнение с много неизвестни. Ще има ли правителство? Стабилно ли ще бъде? Ще   отговори ли на нагласите на българите? Едно е сигурното, че правителство трябва да има и то да бъде работещо...

публикувано на 03.10.22 в 10:40