Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

ДПС няма да има представители в служебното правителство

"Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с държавния глава за състава на служебния кабинет", каза вицепрезидентът Илияна Йотова и изрази надежда 7-дневният срок да е достатъчен на кандидат премиера да състави правителство. "Народните представители искаха..

публикувано на 02.04.24 в 12:05

Променените правомощия на президента и сложната ситуация след избора на служебен премиер

България тръгна по пътя към шестите предсрочни парламентарни избори в рамките на три години. Това стана ясно след като и трите мандата за съставяне на правителство бяха върнати на президента неизпълнени. Доскоро в следващите редове щеше да..

публикувано на 01.04.24 в 10:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев обеща до седмица да предложи служебен кабинет

Президентът Румен Радев връчи на председателя на Сметната палата Димитър Главчев (ГЕРБ) папката с мандат за съставяне на служебния кабинет.  Радев благодари на Главчев, че той единствен от поканените за предварителните разговори възможни кандидати за..

публикувано на 30.03.24 в 14:32