Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.БНР подкасти:

Още от категорията

50 юбилейна среща на външните министри от ЕС във формата

Българо-турското сътрудничество води до намиране на общоевропейски решения

Вицепремиерът Мария Габриел участва в срещата на министрите на външните работи в неформалния формат „Гимних“. Откритият диалог между дипломатите се провежда от половин век. Тазгодишната дискусия е била посветена на Украйна, отношенията ЕС-Турция и..

публикувано на 04.02.24 в 10:46
Мария Габриел

Важно е България да продължи да бъде приемана добре по света

“ Министерството на външните работи също ще бъде оценявано, както и останалите министерства. Но е важно България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света .” Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори на..

публикувано на 03.02.24 в 13:06

Обещаните БТР-и потеглят към Украйна

“ Операцията е в ход – Министерството на отбраната подпомага процеса по предоставяне на Украйна на БТР-ите на МВР .” С тази кратка публикация във фейсбук военният министър Тодор Тагарев информира, че бронираната транспортна техника, която страната ни..

публикувано на 03.02.24 в 09:11