Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обсъжда се възможност за пътуване на българския бизнес до Австралия

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с Йоана Кехлибарова, изпълнителен директор на Българо-австралийската търговска камара.

На срещата беше обсъдена необходимостта от мерки за активизиране на двустранните икономически отношения между България и Австралия.

Събеседниците са се договорили да проучат желанието на български компании да участват в бизнес пътуване до Австралия през есента на 2022 г., съобщиха от БТПП. Оттам посочват, че перспективни за двустранното сътрудничество са секторите селско стопанство, текстил, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, информационни технологии, алтернативни енергийни източници.


Още от категорията

ЕК одобри държавна помощ от 218 млн. евро за подпомагане на земеделските стопани

Европейската комисия одобри държавна помощ в подкрепа на земеделските стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на войната в Украйна“ в размер на 218 млн. евро.  Схемата беше одобрена съгласно Временната рамка за..

публикувано на 17.08.22 в 12:53

Липса на кадри и висок дял на активните хора извън обществените системи – проблеми на пазара на труда у нас

Ръстът в цените на енергоносителите, както и войната в Украйна са сред главните "виновници" за продължаващото поскъпване на живота в цяла Европа. Но за разлика от страните на запад, които предприемат редица мерки, за да ограничат влиянието ѝ..

публикувано на 17.08.22 в 11:10

ББР предлага кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес

Българската банка за развитие ще помага на компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ да преминат към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на малките и средните предприятия“. Нуждата от подобни..

публикувано на 14.08.22 в 13:55