Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: Асен Василев връща мандата на президента

Снимка: БГНЕС

"Ще върнем мандата за съставяне на правителство на президента неизпълнен, за съжаление не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата ни", заяви на кратък брифинг кандидатът за премиер Асен Василев от “Продължаваме промяната”.

Той поясни, че партията му е успяла да осигури подкрепата на 117 народни представители - недостатъчно за парламентарно мнозинство, и се надява в следващото Народно събрание да се събере по-голяма подкрепа.

.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25