Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала “Хемус”

Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство съобщи за сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала "Хемус", установени по време на проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Ведомството реагира по повод твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за липсата на констатирани нарушения.

Обект на проверката е станал договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД за доизграждане на АМ „Хемус“ в участъци 7, 8 и 9 на обща стойност 1,35 млрд. лв. без ДДС. Сред основните констатации са, че договорът е сключен при завишени анализни цени в общ размер на над 18 млн. лв., както и при завишени цени на различни материали и дейности по строителството на посочените участъци от магистралата. Установено е също заобикаляне на Закона за обществените поръчки при превъзлагането на дейности от "Автомагистрали" ЕАД по 15 договори за проектиране.

Още от категорията

Германски инвестиции ще разкрият в България 3500 нови работни места

Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти и в областта на информационните и комуникационните технологии, които ще създадат близо 3500 нови работни места в България. Това стана ясно след срещи на министъра..

публикувано на 28.09.22 в 16:06

България и Румъния ще строят трети мост над река Дунав

България и Румъния се договориха за трети мост над река Дунав. Инфраструктурното съоръжение ще бъде изградено при Русе - Гюргево. За целта ще бъде подписано споразумение между двете държави. За това се договориха вицепремиерите на двете..

публикувано на 26.09.22 в 19:10

България не подкрепя ядрени санкции срещу Русия

"Национална електрическа компания" и атомната електроцентрала в "Козлодуй" да продължат да работят по рамковите си споразумения и договорите за обществени поръчки с руски фирми. Това е решил служебният кабинет, след като ЕС е допуснал България да..

публикувано на 26.09.22 в 13:41