Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински самолет с експлозиви падна край Кавала

Украински товарен самолет Ан-12 превозващ експлозиви падна в Северна Гърция, близо до летище Кавала. Като предпазна мярка заради силната миризма, отделяща се от останките, властите призоваха жителите на две населени места, близо до мястото на катастрофата, да държат прозорците си затворени и по възможност да не излизат, предават гръцките медии. 

Анализаторите от Института за войната в САЩ – ISW заявиха, че президентът Владимир Путин е издал заповед едновременно с продължаване на настъплението в Донбас руските сили да завладеят и Харков, втория по големина град в Украйна. 

Заради разногласията за войната в Украйна финансистите от Г-20 на най-развитите световни икономики не излязоха с общо изявление след срещата в Индонезия, предаде REUTERS. Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди да се предприемат спешни действия срещу инфлацията, защото войната е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30