Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Песента "Клада“ е победителят в "Мелодията на водата“

7
Виктория Главчева
Снимка: личен архив

Преди дни в гр. Хисаря се проведе първото издание на конкурса за нови български песни ˮМелодията на водата“.

Първа награда получи творческият екип на песента ˮКлада“ – Милен Македонски (музика и аранжимент), Костадин Филипов (текст) и младата певица Виктория Главчева.

Виктория Димова и Тодор Борисов

Журито класира на второ място ˮПърва любов“ – музика и текст Огнян Георгиев, аранжимент Димитър Гетов, представена от дуета Виктория Димова и Тодор Борисов.

Боян Михайлов

На трето се нареди ˮВоден прах“ – музика и аранжимент Валери Костов, текст Пламен Бочев, в изпълнение на Боян Михайлов.

В регламента беше предвидена и награда на публиката. Спечели я ˮЛегенда за Момина сълза“ – музика и аранжимент Христо Петков, текст Снежина Темелкова, изпълняват Стилиян Петков, Борислава и Наталия Гайкови.

Специално за Радио България организаторите предоставиха снимки от събитието, както и песента-победител, която можете да чуете тук:

Снимки: предоставени от организаторите

Галерия

Още от категорията

Европейската джаз мрежа избра София за домакин на годишната си среща

Най-големите джаз фестивали на Европа избират София за провеждането на професионална среща за джаз на Стария континент. Европейската джаз конференция за пръв път ще се проведе от 22 до 25 септември в Софи я, като това е първото по рода си събитие в..

публикувано на 22.09.22 в 07:20
Група „Трендафилка“ от Ню Орлиънс

Български песни и ритми от Ню Орлиънс

Ню Орлиънс е известен със своята пъстра мултикултурна общност, традиционната си кухня и най-вече с невероятното си музикално наследство. В световната столица на джаза почти всеки свири на някакъв инструмент, но не непременно джаз. „ Тук хората са..

публикувано на 21.09.22 в 13:49
Снимка: Facebook/arrowmusicofficial2020

New York – мечтата на трио Arrow

Arrow е трио, в което участват съвсем млади музиканти, възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Валерия Василенко – вокалистка в групата, е пианистка, дъщеря на известни педагози и изпълнители, която все пак избра поп и джаз..

публикувано на 20.09.22 в 10:47