Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

EС наложи санкции над рокерите на Владимир Путин

Снимка: БГНЕС-архив

Посланиците на държавите от ЕС включиха в санкционните списъци лидерите на прокремълския рокерски клуб "Нощни вълци" и забраниха достъп до ЕС на неговите мотоциклетисти, съобщи „EUоbserver“. "Вълците" имат представителства в България, Словакия, Северна Македония, Сърбия, Германия и Латвия.

Ултранационалисти от "Нощни вълци" са доброволци във войната в Украйна и извършват диверсионни акции. Клубът се финансира от руската държава, която насърчава неговите пропагандни изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 г., като са били представяни за носители на традиционната руска култура, пише euobserver.com. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07

Ще се захлади и ще превалява, ще има летни бури с гръмотевици

В четвъртък  над страната ще премине студен фронт с облаци и валежи. Ще има краткотрайни, на места в Централна, Югозападна и Източна България интензивни дъждове с гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°...

публикувано на 24.07.24 в 12:53

Летните пожари – стихия, безхаберие или престъпност

През последните две седмици пожарите в България изпепелиха стотици хиляди декара с дървета, десетки къщи в Странджа пострадаха, цели стада бяха овъглени. Само големият пожар в Сакар и Свиленградско обхвана 100 000 декара насаждения. На практика..

публикувано на 24.07.24 в 12:40