Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал създава феерия от ритми в центъра на Пловдив

Снимка: plovdiv.bg

От 25 до 29 юли Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал, който се провежда отново след двегодишна пауза заради ковид пандемията. В тазгодишното 26-о издание на фестивала участват фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия и Турция, а домакини от българска страна са фолклорен ансамбъл "Тракия" – Пловдив и фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка". Официалното откриване е с церемония на Античния театър довечера от 20 часа, съобщава БНР Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 часа.

Всички концерти са с вход свободен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това..

публикувано на 26.07.24 в 17:26

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50