Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал създава феерия от ритми в центъра на Пловдив

Снимка: plovdiv.bg

От 25 до 29 юли Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал, който се провежда отново след двегодишна пауза заради ковид пандемията. В тазгодишното 26-о издание на фестивала участват фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия и Турция, а домакини от българска страна са фолклорен ансамбъл "Тракия" – Пловдив и фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка". Официалното откриване е с церемония на Античния театър довечера от 20 часа, съобщава БНР Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 часа.

Всички концерти са с вход свободен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11

Обстановката в Елин Пелин се нормализира, отмениха евакуацията

Към този момент обстановката в община Елин Пелин, където преди ден се взривиха складове за фойерверки и пиротехника, е овладяна, съобщи пресцентърът на Общината. Отменено е частичното евакуиране и гражданите могат да се приберат в домовете си...

публикувано на 26.07.24 в 18:08