Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Българският премиер е решен да се бори срещу търговия с влияние на Путин

Снимка: unian.net

Френският президент Еманюел Макрон обвини Москва, че започва "нов тип хибридна световна война" в която информацията, енергията и храната са военни инструменти. "Това е териториална война, каквато смятахме, че е изчезнала от европейските земи -  война от началото на 20-ти, дори от 19-ти век", добави Макрон, който е на посещение в Бенин, предава AFP.

При нужда Франция може да осигури на Германия през зимните месеци от своя природен газ 5% или това е 2% от потребностите на Германия, съобщи енергийното министерство в Париж.

Италианската компания Eni съобщи, че ще получи около 27 млн.куб. м. газ от "Газпром" в сряда вместо среднодневните 34 млн., предава REUTERS.

Пред британският в-к Times българският премиер в оставка Кирил Петков заявява, че си е спечелил могъщи врагове, когато е сложил край на зависимостта на България от руския газ. Той казва, че е решен да продължи борбата срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин, но се опасява, че Русия смята да го свали от власт завинаги, пише изданието, цитирано от БТА.

Руски ракети са обстреляли предградието Вишегородски район на Киев, съобщи ръководителят на столичната военна администрация Алксей Кулеба. Обичайните нападения след полунощ е имало и срещу Николаев и Харков, предава UNIAN, като руската армия отново е използвала ракети С-300, които са противоавиационни и нискоефективни по наземни цели. Продължава руското настъпление в Донецк срещу градовете Бахмут и Славянск.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24