Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП тръгва с тревога към предстоящите избори и нарастващата инфлация

Събор на БСП, Бузлуджа 2022
Снимка: https://bsp.bg/

Под връх Бузлуджа, където преди 131 години е създадено организираното социалистическо движение в България, БСП даде начало на предизборната си кампания. На Историческата поляна, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че правителството оставя финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. По думите на Нинова, благодарение на това управление детските градини и ясли са станали безплатни и хората плащат по-малко данъци. Нинова увери, че ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас. „Доказахме, че социалната държава е реалност“, коментира още Корнелия Нинова. Тя заяви, че партията тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51