Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Еврокомисията одобри българската програма за развитие на човешките ресурси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 е одобрена от Европейската комисия и е първата в България, която получи "зелена светлина" от Брюксел, съобщи социалното министерство. Бюджетът на програмата е над 1,9 млрд. евро. и те трябва да подкрепят над 740 000 работещи за повишаване на знанията и уменията им.

Програмите са насочени за пълноценно включване към трудовия пазар на най-уязвимите групи в обществото – безработни, хора с увреждания, живеещите в бедност, представители на ромската общност.

Ще бъдат осъществени и мерки за информиране и мотивиране на неактивни младежи, включване в различни видове заетост – стажуване, чиракуване, обучения и подкрепа при първа работа.


Още от категорията

Липсата на застраховки поставя под въпрос бъдещето на винопроизводството в България

Около 80% или близо 2500 декара лозови масиви в землището на Поморие са засегнати или напълно унищожени от голямата буря и последвалата градушка в района на Бургас от края на миналата седмица . И въпреки, че поражения има и върху инфраструктурата..

публикувано на 23.09.22 в 12:57

Швейцария предоставя на България 92,5 милиона швейцарски франка

Посланикът на Швейцария Раймунд Фурер и служебният вицепремиер по управление на европейските средства на България Атанас Пеканов подписаха двустранното рамково споразумение за новата Швейцарско-българска програма за сътрудничество . Страната ни ще..

публикувано на 20.09.22 в 16:26

Чужда компания за оборудване за високо напрежение разширява капацитета си в България

Президентът Румен Радев ще посети днес гр. Севлиево, Централна България, където ще участва в церемония по разширяване на производствения капацитет на завода на международната технологична компания „Хитачи Енерджи“ за модерно оборудване за високо напрежение,..

публикувано на 20.09.22 в 07:10