Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисията одобри българската програма за развитие на човешките ресурси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 е одобрена от Европейската комисия и е първата в България, която получи "зелена светлина" от Брюксел, съобщи социалното министерство. Бюджетът на програмата е над 1,9 млрд. евро. и те трябва да подкрепят над 740 000 работещи за повишаване на знанията и уменията им.

Програмите са насочени за пълноценно включване към трудовия пазар на най-уязвимите групи в обществото – безработни, хора с увреждания, живеещите в бедност, представители на ромската общност.

Ще бъдат осъществени и мерки за информиране и мотивиране на неактивни младежи, включване в различни видове заетост – стажуване, чиракуване, обучения и подкрепа при първа работа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03