Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миграционният натиск към България се е увеличил с 25% за последния месец

Снимка: БГНЕС

При посещението си в Елхово служебният министър на вътрешните работи и вицепремиер по обществения ред и сигурност Иван Демерджиев посочи, че само за месец миграционният натиск към страната ни се е увеличил с 24 процента, съобщи БТА. По думите на Демерджиев, ръстът спрямо миналата година е шест пъти. Въпреки това той отбеляза, че няма основания за притеснение, а на границата има командировани над 800 души и няма необходимост от изпращане на още сили. 

Следващата седмица предстои среща на ведомството с Централната избирателна комисия, свързана с организацията на предстоящите избори на 2 октомври т.г. Целта е да се установят лицата, които се занимават с купен вот, каза още Демерджиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45

България днес - 28 август 2024 г.

От днес сърцата ни туптят в ритъма на тримата български представители на Параолимпийските игри в Париж –лекоатлетите Ружди Ружди, Християн Стоянов и Стела Енева. Единствената дама в тази компания разказа пред Радио България за уроците,..

публикувано на 28.08.24 в 19:00
Драгана Трифкович геополитически анализатор (ЦГСИ, Белград), Диогенис Валаванидис, директор на Центъра за защита на християнската идентичност в Белград и Василианна Мерхеб от Международния форум на православните жени

Участници в Международна конференция призоваха за спиране на гоненията срещу УПЦ пред украинското посолство в София

Да се гарантира прекратяването на грубото погазване на европейските демократични ценности и свободи, под формата на нарушаване на основните права на паството на Украинската православна църква, както и отмяна на закона за забраната ѝ – такива бяха..

публикувано на 28.08.24 в 18:02