Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

14 български дипломати са експулсирани от Русия

Министерство на външните работи на Русия
Снимка: Васко Михайлов

Русия гони 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство. Българският посланик в Русия Атанас Кръстин е бил повикан във външното ведомство в Москва, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата. 

Четирима български дипломати и десет технически служители от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на промишлеността на България в Москва следва да напуснат Руската Федерация в срок до 120 часа, съобщи българското МВнР.

В края на юни София обяви за персона нон грата 70 руски дипломати и персонал на посолството. 

Още от категорията

Посланик Хюсейн Хюсейнов пред Радио България: Азербайджан е готов да увеличи доставките на газ за България

Меморандумът за разбирателство между ЕС и Азербайджан, подписан в началото на лятото, може да гарантира на Европа до 20 млрд. куб. м азербайджански газ годишно. В случай че новата междусистемна газова връзка между България и Гърция бъде завършена,..

публикувано на 28.09.22 в 16:25

Референдумите в окупираните украински области предизвикват остри реакции на Запад

Обявените резултати от незаконните според международното право референдуми в окупираните украински територии, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА. По информация на окупационната..

публикувано на 28.09.22 в 09:34
Костадин Коджабашев

МВнР осъди поругаването на българския химн в Скопие

Министерството на външните работи (МВнР) осъжда публичното поругаване на българския национален химн по време на футболната среща между националните отбори на България и РС Македония в Скопие. В изявление на говорителя на МВнР и заместник външен министър..

публикувано на 27.09.22 в 17:12