Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Гласуваме основно машинно на предстоящите избори

Снимка: Ани Петрова

На предстоящите на 2 октомври парламентарни избори в България ще се гласува основно с машини, въпреки че някои политически сили настояваха да се върне хартиената бюлетина. Това заяви пред БНТ Веселин Тодоров, директор на фирмата, която доскоро осигуряваше машинното гласуване, а сега има ангажимент към поддръжката на машините. Страната ни разполага с 12 837 машини за гласуване, които заедно със софтуера вече са собственост на ЦИК.

Машините са добре защитени, не са свързани с интернет и не могат да бъдат атакувани от хакери, посочи Тодоров.

В секциите с по-малко от 300 жители гласуването е с хартиени бюлетини. Още от категорията

Определиха победителите в надпреварата "Кмет на годината"

Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас Стоянов (средна община) и на Перник Станислав Владимиров (голяма община) получиха награди по достойнство за труда си. На церемония в София днес бяха връчени наградите в десетото..

обновено на 04.10.22 в 19:37

Президентът връчи отличията "Джон Атанасов" за 2022 година

Президентът Румен Радев връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда "Джон Атанасов" за 2022 година. Борис Банков от Варненския икономически университет е носителят на отличието тази година. Наградата е за IT продукт, борещ се..

публикувано на 04.10.22 в 19:22

Есенно време в сряда без валежи

В сряда  минималните температури ще са от 5 до 10°, в София - около 6°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност и умерен северен вятър. Максималните температури ще достигнат между 16 и 21°, в София до 16°. Над Черноморието  ще..

публикувано на 04.10.22 в 18:10