Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуваме основно машинно на предстоящите избори

Снимка: Ани Петрова

На предстоящите на 2 октомври парламентарни избори в България ще се гласува основно с машини, въпреки че някои политически сили настояваха да се върне хартиената бюлетина. Това заяви пред БНТ Веселин Тодоров, директор на фирмата, която доскоро осигуряваше машинното гласуване, а сега има ангажимент към поддръжката на машините. Страната ни разполага с 12 837 машини за гласуване, които заедно със софтуера вече са собственост на ЦИК.

Машините са добре защитени, не са свързани с интернет и не могат да бъдат атакувани от хакери, посочи Тодоров.

В секциите с по-малко от 300 жители гласуването е с хартиени бюлетини. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15