Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поискали сме удължаване на срока на офертата за американския втечнен газ

Антон Кутев
Снимка: БГНЕС

Страната ни е изпратила искане за удължаване на срока на офертата за американските танкери с втечнен газ, съобщи пред бТВ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. В последните си дни правителството на Кирил Петков успя да договори с американска компания доставката на седем карго товара с втечнен природен газ за всеки месец от 1 октомври до края на април 2023 г. на цена поне с 20 долара по-ниска от тази на европейските пазари. “Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани, веднага трябва да се вземат мерки”, заяви Антон Кутев. Той припомни, че газ е осигурен до края на септември.

До момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка”, добави говорителят. Интерконекторът с Гърция трябва да заработи от 1 октомври.

Свързани подкасти:

Още от категорията

Американската търговска камара в България e домакин на среща на AmCham в Европа

Американската търговска камара в България домакинства на Годишната среща на Американските търговски камари в Европа през тази седмица. За форума в страната ни са пристигнали 37 представители на 26 камари от Европа и Евразия. Целта на срещата е обмен..

публикувано на 05.10.22 в 17:15

Нидерландия ще помага на България за удвояване на производството на зеленчуци

Бизнес мисия от нидерландски компании и браншови организации пристига в България между 10 и 13 октомври. Основната цел на мисията е да спомогне за увеличаване на българското производство на пресни плодове и зеленчуци през следващите няколко години чрез..

публикувано на 05.10.22 в 14:26

Скоро във всички коли в Европа ще има части произведени в България

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Скоро във всеки европейски автомобил ще има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в..

публикувано на 05.10.22 в 11:38