Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нов център за издаване на лични документи е открит в София

Снимка: МВР

Нов център за административно обслужване на български граждани беше открит в столицата. В него вече се приемат заявления на български граждани за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС.

На бул."Княгиня Мария Луиза" 91 в близост до Централна гара и "Лъвов мост" всеки гражданин с адресна регистрация в София-област и София-град ще може бързо да извади важни документи - лична карта или паспорт, както и шофьорска книжка. В Центъра ще могат да се плащат и глоби, наложени от КАТ. 

Лични карти и паспорти ще се издават и на граждани, с постоянен адрес, извън територията на София град и София област. 3 от общо 16-те гишета ще са запазени за издаване на временни разрешения на украински граждани. По Интернет ще може да си запазим и час за определената услуга.

Още от категорията

До края на септември времето остава топло

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в планинските райони ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад. Времето остава топло за края на септември, с минимални..

публикувано на 28.09.22 в 19:10

Голяма част от сградите в София са без мълниезащита, алармират експерти

Състоянието на мъжа, който пострада при гръмотевичната буря, разразила се във вечерните часове на 27 септември в София, е без опасност за живота. По думите на изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров, пациентът има около 20%..

публикувано на 28.09.22 в 10:51

Близо 14% от случаите с Covid-19

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 883. Според данните на Единния информационен портал, 13,7 % от направените 6444 тестове са положителни . Хоспитализираните са 535, от които 39 в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнични..

публикувано на 28.09.22 в 08:40