Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е националната селекция за Световната купа по предприемачество

Снимка: freepik.com

Над 1 милион долара – такава е наградата, за която се състезават предприемачи от 200 държави в рамките на Световната купа по предприемачество. За втора поредна година Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира националната селекция за престижното състезание.

До участие се допускат фирми, регистрирани след 1 декември 2015 г. у нас или екипи, които планират основаването на фирма в България. Самото състезание преминава на три етапа – идейна фаза, ранна фаза и фаза на растеж. Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 г. Национално жури, съставено от 14 университетски преподаватели, ръководители на успешни бизнеси и директори на банкови институции ще направи предварителна селекция и ще номинира най-добрите предприемачи за участие във финалите, които ще се проведат през ноември 2022 г. в Саудитска Арабия.

Селекцията на българските участници в четвъртото издание на Световната купа по предприемачество е кулминация на различни инициативи в сферата, които Стопанският факултет съорганизира с партньорите си в изминалите месеци – Хакатона "From Zero to Fintech"  и "Най-добър младежки стартъп за 2022 г." . Всички те са в унисон с важната цел на учебното заведение да подкрепя предприемаческата екосистема в България. 


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Токът за бита поскъпва, парното и топлата вода поевтиняват

От днес токът за бита поскъпва средно с 1,7%, а за парно и топла вода ще плащаме с 8,5% по-малко, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голямо повишение на цените на тока има в Западна България – 3%, докато клиентите в североизточната..

публикувано на 01.07.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите..

публикувано на 01.07.24 в 06:00

Горещо време с температури до 38 градуса

В понеделник ще бъде слънчево. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, а в останалите райони ще остане почти тихо. Продължава горещото време с максимални температури между 33° и 38°, в София – около 33°. В планините ще..

публикувано на 30.06.24 в 18:30