Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Значително захлаждане в Западна България, а по Черноморието времето остава топло

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от запад ще продължи да се увеличава и до сутринта над по-голямата част от страната ще е значителна. В западната половина ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места в Северозападна България валежите ще са значителни. Ще има условия за градушки.

Утре, 21 август, над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 25°-28°, в София - около 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, над северните райони с временни увеличения на облачността. Там на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините, над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над останалите райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15