Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Значително захлаждане в Западна България, а по Черноморието времето остава топло

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от запад ще продължи да се увеличава и до сутринта над по-голямата част от страната ще е значителна. В западната половина ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места в Северозападна България валежите ще са значителни. Ще има условия за градушки.

Утре, 21 август, над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 25°-28°, в София - около 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, над северните райони с временни увеличения на облачността. Там на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините, над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над останалите райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20