Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Значително захлаждане в Западна България, а по Черноморието времето остава топло

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от запад ще продължи да се увеличава и до сутринта над по-голямата част от страната ще е значителна. В западната половина ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места в Северозападна България валежите ще са значителни. Ще има условия за градушки.

Утре, 21 август, над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 25°-28°, в София - около 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, над северните райони с временни увеличения на облачността. Там на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините, над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над останалите райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38