Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Жените наистина плачат" ще се бори за Европейските филмови награди

Кадър от филма „Жените наистина плачат“
Снимка: siff.bg

Българският филм "Жените наистина плачат" е сред 30 филмови творби, които бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център. Филмът на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова е копродукция между България и Франция. Той представя семейната история на пет жени, разказва за скритото насилие и други теми, трудни за изговаряне в нашето общество.
Това е втората номинация за режисьорския тандем за тези награди, след като първият им филм "Котка в стената" попадна в селекцията през 2020 г. Европейските филмови награди ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01