Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 24.08.2022 г. – сряда

Захлаждането продължава

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През нощта ще преобладава облачно време и на места в Централна България, а след полунощ и в северозападните райони ще превалява дъжд. Сутринта, на 24 август облачността временно ще се разкъса и намалее, но покрай Дунав видимостта ще бъде ограничена. През деня облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ ще е купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°. 

Над Черноморието в сряда преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриха втора погребана римска статуя в Хераклея Синтика

Български археолози откриха втора статуя в големия канал за отходни води на античния град Хераклея Синтика. Към 11 ч. на 20 септември археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински се натъкнаха на още една мраморна скулптура близо до мястото в..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров

Изтеглиха номерата на машините, за да бъдат удостоверени за вота на 27 октомври

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление,..

публикувано на 20.09.24 в 11:48

Председателят на македонския парламент прие новия български посланик в Скопие

Успешна и ползотворна работа в страната е пожелал председателят на парламента в Северна Македония Африм Гаши на новоназначения посланик на България в Скопие Желязко Радуков на среща в сградата на събранието. "Самата среща изпраща послания за..

публикувано на 20.09.24 в 09:12