Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите се повишават, на места валежите спират

Снимка: БГНЕС

През нощта вятърът ще бъде слаб и временно ще се ориентира от север-северозапад. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, които след полунощ в повечето райони ще затихнат и спрат.  

Утре, 25 август, над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна, в следобедните часове и до полунощ купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места след обяд над Южна България. Над Дунавската равнина ще преобладава слънчево време, без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София 27°-28°. 

Над Черноморието ще има по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините също ще има купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35