Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Експерти и представители на вузовете обсъждат проблеми в обучението на българските общности зад граница

Снимка: архив

Днес от 11 часа в Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще се проведе среща на представители на български висши училища, приемащи студенти по ПМС 103 за образователната дейност сред българите в чужбина. В срещата ще участват и експерти от Дирекция „Висше образование“ от МОН, Дирекция „Миграция“ – МВР, както и от самата ИАБЧ.

Образователната политика спрямо сънародниците ни в чужбина е най-успешната от всички политики за българите в чужбина. Но в същото време промените в България и по света налагат корективи в практическите стъпки по приемане, записване, настаняване и установяване в България на приетите студенти. Те ще бъдат обсъдени участниците в срещата, а така също ще бъдат обменени полезни практики, посочват от изпълнителната агенция.

БНР подкасти:

Още от категорията

Вече 12 години танцов състав “Огнени ритми”, един от домакините на събитието, съхранява българския фолклор зад граница

Български фолклор завладява Валядолид на 3 декември 

Много танц, песни и веселба ще изпълнят съботния ден на сънародниците ни в испанския град Валядолид, където на 3 декември ще се състои фестивалът "Нашият танц – нашата страст". В него ще се включат български фолклорни групи от Испания, както и гости от..

публикувано на 02.12.22 в 17:07

Танцьорите от „Лудо младо“ празнуват с концерт 20-годишнината на ансамбъла от Бостън

Празничен двучасов спектакъл ще изнесат тази събота (3 декември) в Арлингтън танцьорите от ансамбъл "Лудо младо" от Бостън. Повод е 20-годишнината от създаването на трупата, а в концерта ще вземат участие също танцьори и изпълнители от "Горана..

публикувано на 01.12.22 в 16:22
Иван Паслар

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и..

публикувано на 30.11.22 в 17:56